Krijg betere sportresultaten met deze oefeningen

Sport je om een strakker lichaam te krijgen? Betere sportresultaten krijgen? Dan zal je je vooral richten op cardio. Wil je graag meer spieren kweken? Dan zal je je waarschijnlijk toeleggen tot meer krachtoefeningen. Toch is het belangrijk om te gaan voor zowel cardio als kracht, aangezien je op die manier je volledig lichaam traint. Bij zowel cardiotraining als krachttraining bestaan er verschillende oefeningen die beter zijn dan andere. Ontdek hier enkele van de meeste beoefende sporten en welke oefeningen je kan uitvoeren voor cardio, kracht of beide.

Voetbal
Hoewel bij het voetbal ook zowel uithoudingsvermogen van groot belang is, is het trainen van de beenspieren zeer belangrijk. Deze spiergroep wordt namelijk het meest gebruikt tijdens voetbal en zeker de spieren die je in het bovenbeen kan vinden. Zo moet je tijdens een voetbaltraining de quadriceps, hamstrings en de spieren in je voeten trainen. Oefeningen zoals quats / Leg press, planking en lunges zorgen voor betere sprongkracht, sterkere beenspieren en core spieren.

Het trainen van die spieren is voor elke voetballer van groot belang maar nog meer als je spits bent. Je moet namelijk zowel goed kunnen trappen alsook geweldige vrijschoppen kunnen nemen. Het is ook daarom dat spitsen meer moeten werken aan de bovenbeenspieren dan bijvoorbeeld keepers. Denk bijvoorbeeld aan voetballers die enorm bekend staan om hun vrije trappenv zoals Kevin De Bruyne, Diego Maradona, Pele en Lionel Messi. Zij zullen altijd herinnerd worden om hun prachtige en zeer vakkundige vrije trappen en dit dankzij de perfect uitgevoerde oefeningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

De voordelen van touwtjespringen op een rij

Touwtjespringen is niet alleen leuk voor kinderen. Met een springtouw kun jij namelijk ook een perfecte workout doen. Door fun…

Wat is Padel en waar speel ik het?

De snelst groeiende sport… padel… Het is razend populair en natuurlijk niet zonder reden. Ontstaan in Mexico, snel overgewaaid naar…