De voordelen van touwtjespringen op een rij

Touwtjespringen is niet alleen leuk voor kinderen. Met een springtouw kun jij namelijk ook een perfecte workout doen. Door fun en trainen te combineren zul jij het langer vol kunnen houden en tegelijkertijd een strak en fitter lichaam krijgen. Wij lichten de voordelen van touwtjespringen aan je uit in dit artikel. Lees dus snel verder.

Fullbody training
Met touwtjespringen train je je bovenlichaam (met name je armen), je benen en je buikspieren:

Bovenlijf: Door de draaiende beweging die je maakt met je armen train je je schouders, borstspieren en je polsen. Het trainen van je polsen zorgt voor een goede doorbloeding en oprekking van je spieren en pezen.
Benen: Het is logisch dat je je benen traint met touwjespringen. Maar je kunt tijdens het springen zelfs extra nadruk leggen op het trainen van je benen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld diepe jumps, dit houdt in dat je tijdens het springen diep door je knieën gaat en terwijl je gehurkt zit spring je weer en kom je omhoog. Dit zorgt ervoor dat je bovenbenen extra hard moeten werken om je lichaam over het springtouw heen te krijgen.
Buikspieren: Als je je buikspieren aanspant tijdens het touwtjespringen kun je ook nog eens je buikspieren trainen. Dit doe je door je navel in te houden richting je ruggenwervel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Krijg betere sportresultaten met deze oefeningen

Sport je om een strakker lichaam te krijgen? Betere sportresultaten krijgen? Dan zal je je vooral richten op cardio. Wil…

Wat is Padel en waar speel ik het?

De snelst groeiende sport… padel… Het is razend populair en natuurlijk niet zonder reden. Ontstaan in Mexico, snel overgewaaid naar…