Wat is Padel en waar speel ik het?

De snelst groeiende sport… padel… Het is razend populair en natuurlijk niet zonder reden. Ontstaan in Mexico, snel overgewaaid naar Spanje en Argentinië, en weer snel overgewaaid naar andere landen van de wereld. In 2012 maakte padel haar entree in Nederland en ondertussen zijn er al meer dan 270 padel banen, meer dan 10.000 spelers, meerdere nationale teams, verschillende competities en officiële kampioenschappen. Het internationale padelevenement van Decathlon staat ook voor de deur. Deze sport MOET je geprobeerd hebben.

Wat is padel
Even kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat padel een combinatie van tennis en squash is. Deze racket- en balsport wordt met 4 spelers in een kooi gespeeld (2 versus 2). Net als bij tennis, mag de bal slechts 1 keer de grond raken voordat je hem weer naar de overkant moet spelen. Net als bij squash, mag je hierbij gebruik maken van de wanden van de kooi. De puntentelling werkt hetzelfde als bij tennis. Het gaat om 2 gewonnen sets van 6 games, waarbij je een game wint na 4 gewonnen punten (0-15-30-40-game).

De padel baan
Zoals hierboven vermeld, speel je padel in een kooi. Deze is 10 bij 20 meter en omringt door een gedeelte glas en een gedeelte hek. Het veld wordt in tweeën gesplitst door het net en de ondergrond is meestal van kunstgras. Zowel binnen als buiten vind je steeds meer locaties waar je kunt padellen. Ben je op zoek naar een baan? Kijk dan vooral even bij tennisclubs en sporthallen in je buurt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Krijg betere sportresultaten met deze oefeningen

Sport je om een strakker lichaam te krijgen? Betere sportresultaten krijgen? Dan zal je je vooral richten op cardio. Wil…

De voordelen van touwtjespringen op een rij

Touwtjespringen is niet alleen leuk voor kinderen. Met een springtouw kun jij namelijk ook een perfecte workout doen. Door fun…